Vepřová pečínka na zázvoru
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
50 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová pečeně |
1 kg |
Zázvor mletý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové maso omyjeme a na straně podélně nařízneme tak, abychom ho tzv. otevřeli a plocha se zdvojnásobila. Posypeme jej solí a mletým zázvorem a vetřeme do masa.
- Naneseme plátky slaniny a nesekanou cibuli, smotáme do rolády a ovážeme provázkem. Povrch znovu potřeme solí, zázvorem a pepřem a na rozpáleném sádle roládu ze všech stran orestujeme.
- Poté přesuneme do pekáče, podlijeme sádlem a pečeme v troubě rozehřáté na 250C. Po chvíli snížíme teplotu a pečeme doměkka. Pravidelně podléváme vodou.
- Půl hodiny před dopečením naskládáme do pekáče ještě rozpůlené brambory a rozpůlený česnek a dopečeme. Ihned podáváme.