Dědouškův kapr
Ingredience
Kapr obecný |
600 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Porce kapra omyjeme a osušíme. Do kůže uděláme nožem několik zářezů a vetřeme do nich drcený kmín. Osolíme a opepříme.
- Mouku smícháme s drobně nakrájenou petrželkou a obalíme v ní kapra.
- Porce opečeme na sádle a podlijeme vodou. Pod pokličkou zvolna dohotovíme.