Perník na strouhání
Ingredience
Kypřicí prášek do perníku |
1 ks |
Med včelí |
250 ml |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Mouka žitná bílá |
500 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V míse smícháme žitnou mouku s práškem do perníku.
- V hrnci smícháme teplé mléko s medem a vejcem. Dobře rozkvedláme a vlijeme k mouce. Zaděláme těsto hustší než lívancové.
- Těsto vlijeme do máslem vymazaného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
- Během pečení perník dvakrát potřeme medem naředěným trochou vody.
- Upečený perník nakrájíme na plátky a uchováme na suchém místě.