Perník na strouhání

Ingredience


Kypřicí prášek do perníku 1 ks
Med včelí 250 ml
Mléko plnotučné 250 ml
Mouka žitná bílá 500 g
Vejce slepičí 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Med včelí 2 polévková lžíce
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme žitnou mouku s práškem do perníku.
  2. V hrnci smícháme teplé mléko s medem a vejcem. Dobře rozkvedláme a vlijeme k mouce. Zaděláme těsto hustší než lívancové.
  3. Těsto vlijeme do máslem vymazaného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
  4. Během pečení perník dvakrát potřeme medem naředěným trochou vody.
  5. Upečený perník nakrájíme na plátky a uchováme na suchém místě.