Holandské perníčky spekulaas

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Cukr moučkový 125 g
Hřebíček mletý 0.5 kávová lžička
Kardamom 0.5 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mandle mleté 50 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka polohrubá 250 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Soda jedlá 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku s mletým kořením, kypřicím práškem a mletými mandlemi.
  2. V jiné míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a postupně přisypeme mouku z mísy. Vypracujeme tuhé těsto, které zabalíme do fólie a necháme několik hodin v chladu odpočinout.
  3. Těsto rozválíme na slabší plát a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.