Holandské perníčky spekulaas
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Cukr moučkový |
125 g |
Hřebíček mletý |
0.5 kávová lžička |
Kardamom |
0.5 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mandle mleté |
50 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka polohrubá |
250 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Soda jedlá |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V míse smícháme mouku s mletým kořením, kypřicím práškem a mletými mandlemi.
- V jiné míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a postupně přisypeme mouku z mísy. Vypracujeme tuhé těsto, které zabalíme do fólie a necháme několik hodin v chladu odpočinout.
- Těsto rozválíme na slabší plát a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.