Slezské makové knedlíky
Ingredience
Cukr krupice |
75 g |
Hrozinky |
250 g |
Mák mletý |
250 g |
Mandle |
40 g |
Mléko polotučné |
5 dl |
Rum |
4 polévková lžíce |
Suchar dietní |
12 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvaříme 2,5 dl mléka, cukr a rum.
- Nalijeme na umletý mák, přidáme rozinky a sekané vyloupané mandle.
- Rozlámeme na kousky suchary a neléváme na ně postupně zbylé mléko.
- Jakmile jsou suchary rozmočené, tak je střídavě vrstvíme s makovou náplní do zapékací mísy. Jako poslední dáváme navrch vrstvu máku.
- Dáme uležet do chladničky a pak podáváme.