Nádivka z vinné klobásy ochucená šalvějí

Ingredience


Cibule 2 ks
Jablka 1 ks
Klobása vinná 800 g
Máslo čerstvé 25 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 1 hrst
Strouhanka 140 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. Potom přidáme omyté, nahrubo nastrouhané kyselejší jablko a ještě krátce osmahneme. Směs necháme vychladnout a přendáme do misky.
  2. Ke směsi v misce přimícháme vinnou klobásu vymáčknutou ze střívka, hrst najemno nasekané šalvěje a strouhanku. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme šišku, dáme ji do pekáče a pokryjeme několika lístky šalvěje.
  4. Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.
  5. Po upečení krájíme nádivku na plátky.