Nádivka z vinné klobásy ochucená šalvějí
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Jablka |
1 ks |
Klobása vinná |
800 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
1 hrst |
Strouhanka |
140 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. Potom přidáme omyté, nahrubo nastrouhané kyselejší jablko a ještě krátce osmahneme. Směs necháme vychladnout a přendáme do misky.
- Ke směsi v misce přimícháme vinnou klobásu vymáčknutou ze střívka, hrst najemno nasekané šalvěje a strouhanku. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Ze vzniklé hmoty vytvarujeme šišku, dáme ji do pekáče a pokryjeme několika lístky šalvěje.
- Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.
- Po upečení krájíme nádivku na plátky.