Bavorské vdolky ála Šroubek

Bavorské vdolky ála Šroubek - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Droždí 20 g
Máslo čerstvé 250 g
Mléko polotučné 80 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Sůl 1 špetka
Tuk 200 g
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí špetku cukru, hrstku mouky a necháme vzejít.
  2. Utřeme máslo, vejce, žloutky, citrónovou kůru, cukr, mouku, sůl a zbytek mléka. Zpracujeme nepříliš tuhé těsto a necháme asi hodinu vykynout.
  3. Rozválíme na 2 cm silný plát, vykrajíme kolečka o průměru 10 cm a necháme na válu nakynout. Před smažením vytlačíme do každého vdolku důlek, na náplň.
  4. Smažíme v rozpáleném tuku nejdřív důlkem dolů.