Bavorské vdolky ála Šroubek
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Droždí |
20 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mléko polotučné |
80 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
200 g |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí špetku cukru, hrstku mouky a necháme vzejít.
- Utřeme máslo, vejce, žloutky, citrónovou kůru, cukr, mouku, sůl a zbytek mléka. Zpracujeme nepříliš tuhé těsto a necháme asi hodinu vykynout.
- Rozválíme na 2 cm silný plát, vykrajíme kolečka o průměru 10 cm a necháme na válu nakynout. Před smažením vytlačíme do každého vdolku důlek, na náplň.
- Smažíme v rozpáleném tuku nejdřív důlkem dolů.