Cizrnový salát s pomeranči

Ingredience


Cizrna 400 g
Máta 2 polévková lžíce
Ocet jablečný 1 polévková lžíce
Olej olivový jedlý 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Pomeranče 2 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Feta 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomeranč oloupeme i s bílou dužinou rozdělíme na měsíčky a sloupneme z nich tenkou blanku.
  2. Prošleháme olej šťávu z jednoho pomeranče, ocet, sůl a pepř. Konzervu cizrny, scedíme a propláchneme, smícháme s pomerančem
  3. rozdrobeným sýrem, mátou a petrželkou.
  4. Zalijeme zálivkou a podáváme.