Salát z luštěnin a kysaného zelí
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Čočka jedlá |
100 g |
Fazole červené |
100 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zelí kysané |
200 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Luštěniny každý druh zvlášť uvaříme do měkka. Je vhodné si je den předem namočit. Budou se vařit mnohem lépe.
- Uvařené, vychladlé luštěniny dáme do mísy a přidáme kysané zelí. Poté do salátu dáme nakrájenou cibuli a vše promícháme se zálivkou, kterou připravíme smícháním oleje, octa, soli a mletého pepře.
- Salát necháme v chladu asi hodinu odležet.