Salát z luštěnin a kysaného zelí

Ingredience


Cibule 1 ks
Čočka jedlá 100 g
Fazole červené 100 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Zelí kysané 200 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Luštěniny každý druh zvlášť uvaříme do měkka. Je vhodné si je den předem namočit. Budou se vařit mnohem lépe.
  2. Uvařené, vychladlé luštěniny dáme do mísy a přidáme kysané zelí. Poté do salátu dáme nakrájenou cibuli a vše promícháme se zálivkou, kterou připravíme smícháním oleje, octa, soli a mletého pepře.
  3. Salát necháme v chladu asi hodinu odležet.