Smažené smetanové tousty se skořicí
Ingredience
Chléb toastový pšeničný světlý |
6 plátek |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2.5 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
210 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tresť vanilková |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Cukr moučka |
1.5 polévková lžíce |
Cukr skořicový |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 7 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy nalijeme smetanu, přidáme do ní čerstvá vejce, cukr, vanilkový extrakt. Směs vyšleháme.
- Plátky bílého toustového chleba budeme namáčet v ochucené smetaně a v pánvi, na rozehřátém másle je osmažíme z každé strany dozlatova. Horké usmažené tousty posypeme moučkovým cukrem, který jsme smíchali se skořicovým cukrem a hned podáváme.