Smažené smetanové tousty se skořicí

Ingredience


Chléb toastový pšeničný světlý 6 plátek
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2.5 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 210 ml
Sůl 1 špetka
Tresť vanilková 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Cukr moučka 1.5 polévková lžíce
Cukr skořicový 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nalijeme smetanu, přidáme do ní čerstvá vejce, cukr, vanilkový extrakt. Směs vyšleháme.
  2. Plátky bílého toustového chleba budeme namáčet v ochucené smetaně a v pánvi, na rozehřátém másle je osmažíme z každé strany dozlatova. Horké usmažené tousty posypeme moučkovým cukrem, který jsme smíchali se skořicovým cukrem a hned podáváme.