Směs čínských hub s rýží

Ingredience


Badyán 3 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
čínské houby 300 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 50 ml
Rýže jasmínová 200 g
Víno rýžové čínské 60 ml
Voda pitná 500 ml
Zázvor celý 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nasekanou cibuli, česnek a zázvor. Přidáme směs hub (hlíva královská, shiitake, enoki), okořeníme celým badyánem a restujeme asi 4 minuty.
  2. Potom vmícháme jasmínovou rýži, přilijeme ústřicovou omáčku, víno a vodu. Přivedeme k varu a zvolna pod pokličkou vaříme do změknutí rýže 10-15 minut.
  3. Pokrm promícháme a ihned podáváme.