Směs čínských hub s rýží
Ingredience
Badyán |
3 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
čínské houby |
300 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
50 ml |
Rýže jasmínová |
200 g |
Víno rýžové čínské |
60 ml |
Voda pitná |
500 ml |
Zázvor celý |
15 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nasekanou cibuli, česnek a zázvor. Přidáme směs hub (hlíva královská, shiitake, enoki), okořeníme celým badyánem a restujeme asi 4 minuty.
- Potom vmícháme jasmínovou rýži, přilijeme ústřicovou omáčku, víno a vodu. Přivedeme k varu a zvolna pod pokličkou vaříme do změknutí rýže 10-15 minut.
- Pokrm promícháme a ihned podáváme.