Špagety s mořskými plody a koprem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Likér anýzový |
125 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mořské plody mix |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špagety, Makarony |
400 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
40 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.
- V nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rozmrazené, omyté a okapané mořské plody a zprudka restujeme 1-2 minuty. Potom přidáme nasekaný česnek a po chvíli přilijeme likér. Vše vaříme, dokud se tekutina neodpaří na polovinu. Odstavíme z plotny, podle chuti osolíme a opepříme.
- Obsah pánve promícháme s uvařenými špagetami. Při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem a nasekaným koprem. Ozdobíme dílky omytého citronu.