Myšky v sýru

Ingredience


Čokoláda bílá 100 g
Čokoláda na vaření 20 g
Cukr moučkový 60 g
Cukrové zdobení 1 polévková lžíce
Marcipánová hmota surová 50 g
Potravinářská barva 1 kávová lžička
Cukr krupice 70 g
Cukr moučkový 70 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká T 650 70 g
Tvaroh tučný 40 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bílou čokoládu rozlámeme a rozpustíme v horké vodní lázni.
  2. Kouličky předem připravené podle základního receptu ponoříme do čokolády - na jedné straně je necháme ponořené déle a postup zopakujeme, aby se vytvořil podlouhlý čumáček. Do každého čumáčku vtiskneme cukrové zdobení barevnou perličku.) Kouličky necháme zaschnout.
  3. Marcipánovou hmotu prohněteme s 50g cukru. Polovinu obarvíme šedou potravinářskou barvou, polovinu žlutou barvou.
  4. Část šedě obarvené hmoty rozválíme a vykrájíme malé trojúhelníčky - ouška. Ze zbylé šedé hmoty vytvarujeme myškám ocásky.
  5. Ze zbylého cukru a z trošky vody umícháme polevu. Ouška a ocásky pomocí polevy přilepíme na kouličky. Oči myškám nakreslíme rozpuštěnou čokoládou.
  6. Ze žlutě obarveného marcipánu nakrájíme trojhránky sýru a do každého trojhránku zapíchneme myšku.
  7. Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
  8. Změklé máslo s krupicovým cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
  9. Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
  10. Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
  11. Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.