Malinové dortíčky s čokoládovým krémem
Ingredience
Cukr moučkový |
50 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vanilkový lusk |
0.5 ks |
Čokoláda bílá |
350 g |
Likér malinový |
50 ml |
Maliny |
150 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
220 ml |
Maliny |
40 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Mouku rychle zpracujeme se žloutkem, moučkovým cukrem, špetkou soli, změklým máslem a dužinou vydlabanou z poloviny vanilkového lusku. Vypracované těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladu.
- V kastrůlku svaříme smetanu a za stálého míchání v ní rozpustíme nalámanou bílou čokoládu.
- Maliny omyjeme, osušíme a rozmixujeme na pyré. Do prochladlé smetany s čokoládou vmícháme malinové pyré a malinový likér. Krém necháme v chladu asi 2 hodiny.
- Připravené těsto rozválíme na plát silný 3-4mm a vykrájíme z něj 40 koleček s vroubkovaným okrajem.
- Kolečka urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 8-10 minut ve středně vyhřáté troubě.
- Krémem naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou a vychladlá kolečka ozdobíme. Navrch vždy posadíme omytou malinu.
- Dortíčky uchováme až do podávání v ledničce.