Malinové dortíčky s čokoládovým krémem

Ingredience


Cukr moučkový 50 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vanilkový lusk 0.5 ks
Čokoláda bílá 350 g
Likér malinový 50 ml
Maliny 150 g
Smetana 33% (šlehačka) 220 ml
Maliny 40 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku rychle zpracujeme se žloutkem, moučkovým cukrem, špetkou soli, změklým máslem a dužinou vydlabanou z poloviny vanilkového lusku. Vypracované těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladu.
  2. V kastrůlku svaříme smetanu a za stálého míchání v ní rozpustíme nalámanou bílou čokoládu.
  3. Maliny omyjeme, osušíme a rozmixujeme na pyré. Do prochladlé smetany s čokoládou vmícháme malinové pyré a malinový likér. Krém necháme v chladu asi 2 hodiny.
  4. Připravené těsto rozválíme na plát silný 3-4mm a vykrájíme z něj 40 koleček s vroubkovaným okrajem.
  5. Kolečka urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 8-10 minut ve středně vyhřáté troubě.
  6. Krémem naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou a vychladlá kolečka ozdobíme. Navrch vždy posadíme omytou malinu.
  7. Dortíčky uchováme až do podávání v ledničce.