Domácí malinová zmrzlina
Ingredience
Citrónová šťáva |
25 ml |
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Likér malinový |
15 ml |
Maliny |
350 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Cukr moučka |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Maliny |
60 g |
Mandle |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maliny rozmačkáme nebo rozmixujeme, pak je prolisujeme, aby v malinovém pyré nebyla zrníčka.
- Čerstvá vejce, která mají pokojovou teplotu, rozklepneme, pečlivě si oddělíme bílky a žloutky zvlášť (ty odložíme). Misku s bílky posadíme do hrnce s horkou vodou, k bílkům přisypeme cukr, přidáme citrónovou šťávu a nad parou vyšleháme tuhý sníh (šleháme přibližně 7-10 minut. Poté mísu sundáme z hrnce a dále sníh šleháme do vychladnutí. V míse vyšleháme smetanu s 1 lžicí cukru an tuhou šlehačku.
- Do sněhu přimícháme malinové pyré, likér a šlehačku. Hotový malinový krém dáme do ozdobné hlubší mísy, zakryjeme ji a dáme do mrazničky minimálně 5 hodin.
- Před podáváním omyjeme a osušíme maliny. V teflonové pánvi nasucho opražíme oloupané mandle.
- Malinovou zmrzlinu vyklopíme na mísu, ozdobíme malinami, praženými mandlemi a podáváme.