Domácí malinová zmrzlina

Ingredience


Citrónová šťáva 25 ml
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Likér malinový 15 ml
Maliny 350 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Cukr moučka 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Maliny 60 g
Mandle 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maliny rozmačkáme nebo rozmixujeme, pak je prolisujeme, aby v malinovém pyré nebyla zrníčka.
  2. Čerstvá vejce, která mají pokojovou teplotu, rozklepneme, pečlivě si oddělíme bílky a žloutky zvlášť (ty odložíme). Misku s bílky posadíme do hrnce s horkou vodou, k bílkům přisypeme cukr, přidáme citrónovou šťávu a nad parou vyšleháme tuhý sníh (šleháme přibližně 7-10 minut. Poté mísu sundáme z hrnce a dále sníh šleháme do vychladnutí. V míse vyšleháme smetanu s 1 lžicí cukru an tuhou šlehačku.
  3. Do sněhu přimícháme malinové pyré, likér a šlehačku. Hotový malinový krém dáme do ozdobné hlubší mísy, zakryjeme ji a dáme do mrazničky minimálně 5 hodin.
  4. Před podáváním omyjeme a osušíme maliny. V teflonové pánvi nasucho opražíme oloupané mandle.
  5. Malinovou zmrzlinu vyklopíme na mísu, ozdobíme malinami, praženými mandlemi a podáváme.