Plněné jahodové pusinky
Ingredience
Cukr krupice |
30 g |
Cukr moučka |
200 g |
Jahody zahradní |
120 g |
Mandle |
110 g |
Potravinářská barva |
0.25 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Cukr moučkový |
100 g |
Máslo čerstvé |
90 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vanilkový lusk |
1 ks |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 24 porcí
- Nejdříve vysušíme jahody. Očištěné a omyté jahody necháme okapat, pak je nakrájíme na plátky, rozložíme na plech s pečícím papírem a dáme je do trouby. sušíme je při 120°C asi 1 hodinu. Pak je v mixéru rozmixujeme na kaši.
- Oloupané mandle v mixéru rozmixujeme na drobné kousky.
- V míse vyšleháme čerstvé bílky, v polovině šlehání k bílkům přidáme nejdříve krupicový, následně moučkový cukr a mandle a 1/3 jahodové kaše. Když je vše spojeno přidáme zbytek jahod a barvivo. Rozmixovaná směs by měla být tuhá, měla by držet tvar. Dáme ji do cukrářského sáčku a na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem, nastříkáme malé placičky, které necháme na plechu sušit asi 30 minut. Troubu předehřejeme na 140°C. Pusinky pečeme 17-20 minut.
- Krém: v horké vodní lázni v misce vyšleháme bílky s cukrem na sníh. Měl by být na dotek horký, vaříme ho přibližně 3-5 minut. Poté misku odstavíme z vodní lázně a šleháme bílky do vychladnutí. Pak ke sněhu dáme na kostičky pokrájené máslo a šleháme do doby, až vznikne lehký, nadýchaný krém. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, ostrým nožem vyškrabeme semínka do krému, vše dobře promícháme a krémem pusinky spojíme, poklademe je na mísu a podáváme.