Šťouchané brambory s pečeným česnekem
Ingredience
Brambory rané |
1200 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko plnotučné |
200 ml |
Petržel - nať |
2 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Česnek |
2 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omyté brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka.
- Brambory rozšťoucháme nahrubo, po částech přiléváme horké mléko a přidáme máslo, nasekanou petrželku a stroužky pečeného česneku.
- Šťouchané brambory podle chuti osolíme a ještě krátce rozšťoucháme.
- Pečený česnek: Česnekovým paličkám sekrojíme vršky, zakápneme olivovým olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme 1 hodinu ve středně vyhřáté troubě.