Šťouchané brambory s pečeným česnekem

Ingredience


Brambory rané 1200 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko plnotučné 200 ml
Petržel - nať 2 hrst
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Česnek 2 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka.
  2. Brambory rozšťoucháme nahrubo, po částech přiléváme horké mléko a přidáme máslo, nasekanou petrželku a stroužky pečeného česneku.
  3. Šťouchané brambory podle chuti osolíme a ještě krátce rozšťoucháme.
  4. Pečený česnek: Česnekovým paličkám sekrojíme vršky, zakápneme olivovým olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme 1 hodinu ve středně vyhřáté troubě.