Smažené banány s jasmínovým sirupem

Ingredience


Banány 4 ks
Čaj zelený 1 polévková lžíce
Cukr krupice 200 g
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Kokosová dužina 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1.5 kávová lžička
Limetka 1 ks
Mléko kokosové 500 ml
Mouka rýžová 150 ml
Olej rostlinný 200 ml
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lístky zeleného jasmínového čaje zalijeme horkou vodou a necháme 5 minut louhovat.
  2. Čaj potom přecedíme do pánve, přidáme krupicový cukr a za stálého míchání zahříváme, až se cukr rozpustí. Sirup vaříme asi 5 minut do zhoustnutí.
  3. Smícháme rýžovou mouku s třtinovým cukrem a práškem do pečiva. Do směsi zašleháme kokosové mléko, vejce a žloutek. Umícháme těstíčko.
  4. V pánvi rozpálíme vrstvu oleje. Oloupané banány nakrájíme na kousky a namočíme do těstíčka. Ihned je obalíme ještě v nastrouhané kokosové dužině.
  5. Připravené banány postupně smažíme v oleji dozlatova. Necháme je okapat na papírové utěrce.
  6. Podáváme s připraveným jasmínovým sirupem a dílky limetky.