Smažené banány s jasmínovým sirupem
Ingredience
Banány |
4 ks |
Čaj zelený |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
200 g |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Kokosová dužina |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1.5 kávová lžička |
Limetka |
1 ks |
Mléko kokosové |
500 ml |
Mouka rýžová |
150 ml |
Olej rostlinný |
200 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Lístky zeleného jasmínového čaje zalijeme horkou vodou a necháme 5 minut louhovat.
- Čaj potom přecedíme do pánve, přidáme krupicový cukr a za stálého míchání zahříváme, až se cukr rozpustí. Sirup vaříme asi 5 minut do zhoustnutí.
- Smícháme rýžovou mouku s třtinovým cukrem a práškem do pečiva. Do směsi zašleháme kokosové mléko, vejce a žloutek. Umícháme těstíčko.
- V pánvi rozpálíme vrstvu oleje. Oloupané banány nakrájíme na kousky a namočíme do těstíčka. Ihned je obalíme ještě v nastrouhané kokosové dužině.
- Připravené banány postupně smažíme v oleji dozlatova. Necháme je okapat na papírové utěrce.
- Podáváme s připraveným jasmínovým sirupem a dílky limetky.