Vepřová žebírka na sherry

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr třtinový 100 g
Hořčice Dijonská 2 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový sterilovaný 100 ml
Sherry brandy 200 ml
Sůl 2 kávová lžička
Vepřová žebra 2 kg
Worcester (worcesterská omáčka) 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi na rozpáleném oleji restujeme nasekanou cibuli asi 10 minut.
  2. Potom přidáme sherry, cukr, rajčatový protlak, worcester, hořčici a přivedeme k varu. Povaříme 5 minut, potom omáčku rozmixujeme.
  3. Jednotlivá žebírka osolíme, opepříme a grilujeme v troubě pod rozehřátým grilem 10 minut po každé straně. Potom maso potřeme omáčkou a grilujeme 5 minut. Postup opakujeme asi 3x, dokud nejsou žebírka měkká.