Vepřová žebírka na sherry
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
100 g |
Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový sterilovaný |
100 ml |
Sherry brandy |
200 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vepřová žebra |
2 kg |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V pánvi na rozpáleném oleji restujeme nasekanou cibuli asi 10 minut.
- Potom přidáme sherry, cukr, rajčatový protlak, worcester, hořčici a přivedeme k varu. Povaříme 5 minut, potom omáčku rozmixujeme.
- Jednotlivá žebírka osolíme, opepříme a grilujeme v troubě pod rozehřátým grilem 10 minut po každé straně. Potom maso potřeme omáčkou a grilujeme 5 minut. Postup opakujeme asi 3x, dokud nejsou žebírka měkká.