Nugátové hvězdičky s citronovou glazurou

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Nugát ořechový 150 g
Rum 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 200 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
čokoládové zdobení 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo umícháme s rozpuštěným ořechovým nugátem dohladka. Postupně přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce a vše utřeme do pěny. Potom vmícháme rum a zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.
  2. Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj hvězdičky, které urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.
  3. Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  4. Glazura: V misce smícháme moučkový cukr s bílkem a citronovou šťávou na hustou polevu. Polevou potřeme upečené hvězdičky a každou ještě posypeme čokoládovým zdobením, dokud je poleva vláčná.