Nugátové hvězdičky s citronovou glazurou
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Nugát ořechový |
150 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
200 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
čokoládové zdobení |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Změklé máslo umícháme s rozpuštěným ořechovým nugátem dohladka. Postupně přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce a vše utřeme do pěny. Potom vmícháme rum a zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.
- Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj hvězdičky, které urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.
- Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- Glazura: V misce smícháme moučkový cukr s bílkem a citronovou šťávou na hustou polevu. Polevou potřeme upečené hvězdičky a každou ještě posypeme čokoládovým zdobením, dokud je poleva vláčná.