Piniové tolárky
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
280 g |
Oříšky piniové |
50 g |
Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Želé rybízové |
6 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Na pracovní ploše smícháme mouku s cukrem, nasekanými piniovými oříšky, nakrájeným studeným máslem a se zakysanou smetanou. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu.
- Těsto rozválíme na plát silný 3mm a vykrájíme z něj menší kolečka (průměr asi 4cm.) Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.
- Kolečka pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-12 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- Kolečka po dvou slepujeme k sobě rybízovým želé. Tolárky uložíme těsně vedle sebe a hustě posypeme moučkovým cukrem.