Piniové tolárky

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Máslo čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 280 g
Oříšky piniové 50 g
Zakysaná smetana 3 polévková lžíce
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Želé rybízové 6 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pracovní ploše smícháme mouku s cukrem, nasekanými piniovými oříšky, nakrájeným studeným máslem a se zakysanou smetanou. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu.
  2. Těsto rozválíme na plát silný 3mm a vykrájíme z něj menší kolečka (průměr asi 4cm.) Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.
  3. Kolečka pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-12 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  4. Kolečka po dvou slepujeme k sobě rybízovým želé. Tolárky uložíme těsně vedle sebe a hustě posypeme moučkovým cukrem.