Kuřecí bujón s nočky a estragonem

Ingredience


Bohatý Bujón Kuřecí 1 l
Estragon 1 polévková lžíce
Játra krůtí 70 g
Krůtí prsa 100 g
Pepř bílý 2 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl bylinková 2 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutek a bílek zvlášť. Omytá a osušená krůtí prsa a játra pomeleme na masovém strojku. Pomleté maso v míse důkladně promícháme se smetanou, pak přidáme žloutek, sůl a bílý pepř. Zvlášť vyšleháme bílek, který přimícháme do masové směsi.
  2. Z omyté čerstvé snítky estragonu (pelyňku) otrháme drobné lístky (asi 1 lžíce) a pokrájíme je nadrobno. Bylinku rozdělíme do talířů.
  3. V jednom hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. V druhém hrnci ohřejeme kuřecí bujón. Lžičkou nabíráme nočky a opatrně je pokládáme do vařící vody. Vaří se krátce, jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, rozdělíme je do talířů s estragonem. Každou porci zalijeme horkým bujónem a podáváme.