Povidlové trojhránky
Ingredience
Cukr moučkový |
1 ks |
Listové těsto |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Povidla švestková |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listové těsto rozvlálíme na pomoučeném vále na tenký plát a nakrájíme na čtverce o straně cca 9cm.
- Doprostřed každého naneseme lžičku povidel, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, přehneme do trojúhelníku a ve spojích důkladně zmáčkneme. Povrch rovněž potřeme vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova.
- Ještě horké trojhránky obalujeme v moučkovém cukru.