Salát s rozpečenou Mozzarellou a ořechy
Ingredience
Pepř bílý |
2 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Rajčata sušená sterilovaná |
2 ks |
Salát ledový |
60 g |
Salát Rosso |
60 g |
Sůl |
2 špetka |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
1 špetka |
Sůl bylinková |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mozzarella |
120 g |
Ořechy vlašské |
4 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Veka |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Troubu si předehřejeme na 180°C.
- Zelené listy salátu omyjeme, vodu z nich setřepeme a poklademe je na dva servírovací talíře. Omytá a osušená čerstvá rajčata pokrájíme na čtvrtky, mírně je osolíme a posypeme pepřem. Sušená rajčata (nakládaná v oleji) pokrájíme na nudličky a přidáme je k salátu. Čerstvá i sušená rajčata rozložíme na salát.
- Připravíme si zálivku: v hrnečku smícháme tekutý med s vinným octem, olivovým olejem, solí a pepřem, směs dobře prošleháme malou metličkou. Zálivkou přelejeme zeleninu na talířích.
- Plátky bílé veky z jedné strany potřeme máslem a potřenou stranou je dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Sýr Mozzarellu nakrájíme na plátky silné 6-7mm a poklademe je na veku. Mírně je osolíme, posypeme pepřem 4 barev, poklademe na ně polovičky vlašských ořechů a dáme je do trouby zapéct. Pečeme je přibližně 5-7 minut, do doby, až se sýr rozpeče. Poté horké plátky veky položíme do středu talířů a servírujeme.