Salát s rozpečenou Mozzarellou a ořechy

Ingredience


Pepř bílý 2 špetka
Rajčata 2 ks
Rajčata sušená sterilovaná 2 ks
Salát ledový 60 g
Salát Rosso 60 g
Sůl 2 špetka
Med včelí 1 polévková lžíce
Ocet vinný 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Pepř 4 barev 1 špetka
Sůl bylinková 1 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mozzarella 120 g
Ořechy vlašské 4 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 špetka
Sůl 2 špetka
Veka 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 180°C.
  2. Zelené listy salátu omyjeme, vodu z nich setřepeme a poklademe je na dva servírovací talíře. Omytá a osušená čerstvá rajčata pokrájíme na čtvrtky, mírně je osolíme a posypeme pepřem. Sušená rajčata (nakládaná v oleji) pokrájíme na nudličky a přidáme je k salátu. Čerstvá i sušená rajčata rozložíme na salát.
  3. Připravíme si zálivku: v hrnečku smícháme tekutý med s vinným octem, olivovým olejem, solí a pepřem, směs dobře prošleháme malou metličkou. Zálivkou přelejeme zeleninu na talířích.
  4. Plátky bílé veky z jedné strany potřeme máslem a potřenou stranou je dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Sýr Mozzarellu nakrájíme na plátky silné 6-7mm a poklademe je na veku. Mírně je osolíme, posypeme pepřem 4 barev, poklademe na ně polovičky vlašských ořechů a dáme je do trouby zapéct. Pečeme je přibližně 5-7 minut, do doby, až se sýr rozpeče. Poté horké plátky veky položíme do středu talířů a servírujeme.