Skořicové cukroví s rybízovým želé
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Mandle mleté |
65 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukr skořicový |
2 polévková lžíce |
Želé rybízové |
6 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Na pracovní ploše zpracujeme mouku s mletými mandlemi, cukrem, studeným nakrájeným máslem a celým vejcem. Rychle vypracujeme těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.
- Těsto rozválíme na plát silný asi 2mm a vroubkovaným kolečkem vykrajujeme menší placičky. U poloviny placiček vykrojíme malé kolečko uprostřed.
- Placičky posypeme skořicovým cukrem, urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.
- Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- Plné placičky potřeme rybízovým želé a přiklopíme placičkami s vykrojeným středem. Cukroví posypeme moučkovým cukrem.