Skořicové cukroví s rybízovým želé

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Mandle mleté 65 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Cukr skořicový 2 polévková lžíce
Želé rybízové 6 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pracovní ploše zpracujeme mouku s mletými mandlemi, cukrem, studeným nakrájeným máslem a celým vejcem. Rychle vypracujeme těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.
  2. Těsto rozválíme na plát silný asi 2mm a vroubkovaným kolečkem vykrajujeme menší placičky. U poloviny placiček vykrojíme malé kolečko uprostřed.
  3. Placičky posypeme skořicovým cukrem, urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.
  4. Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  5. Plné placičky potřeme rybízovým želé a přiklopíme placičkami s vykrojeným středem. Cukroví posypeme moučkovým cukrem.