Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Ingredience


Cukr moučkový 70 g
Cukr vanilka 2 ks
Mandle mleté 100 g
Máslo čerstvé 210 g
Mouka pšeničná hladká T 650 280 g
Sůl 1 špetka
Cukr moučkový 5 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pracovní ploše msícháme mouku s mletými mandlemi, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, špetkou soli a studeným nakrájeným máslem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.
  2. Z těsta vyválíme válečky, které nakrájíme na stejné malé kousky. Vytvarujeme z nich rohlíčky, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.
  3. Rohlíčky pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut, mají zůstat světlé.
  4. Ještě horké rohlíčky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.