Uzené nasladko s bramborovými šiškami
Ingredience
Brambory |
500 g |
Citronová kůra |
1 špetka |
Hřebíček |
1 špetka |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
250 g |
Povidla švestková |
250 g |
Skořice mletá |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová krkovička |
600 g |
Víno červené |
100 ml |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uzenou vepřovou krkovici dáme do 1 litru vody a vaříme 10-15 minut. Odlijeme 250 ml vývaru do hrnce a za stálého míchání přidáme povidla, med, skořici, strouhanou citrónovou kůru a tlučený hřebíček.
- Ve víně promícháme hladkou mouku a vlijeme do omáčky.
- Dle chuti přisolíme. Maso nakrájíme na plátky, vrátíme do hrnce a vaříme 15-20 minut, doměkka.
- Brambory uvaříme ve slupce, doměkka, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme najemno, vmícháme hrubou mouku, vajíčko /můžeme přidat ještě jeden žloutek/ a sůl.
- Zpracujeme těsto a vyválíme z něj šišky asi 4 cm, dlouhé. Házíme do horké vody, jakmile vyplavou, vyndáme. Podáváme s uzeným masem, přelité omáčkou.