Čokoládovo-ořechové kostky
Ingredience
Čokoláda na vaření |
200 g |
Cukr krupice |
300 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
300 g |
Mouka polohrubá |
225 g |
Ořechy vlašské |
300 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
Pšeničná mouka hrubá |
2 polévková lžíce |
Tuk |
30 g |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Poleva čokoládová |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- V míse rozetřeme změklé máslo a postupně přidáme cukr, vanilkový cukr a jedno po druhém vejce. Vše utřeme do pěny. Zlehka vmícháme mouku, mleté ořechy, nastrouhanou čokoládu a rum.
- Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Po upečení má být těsto uvnitř ještě trochu měkké.
- Těsto ihned po upečení potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a ozdobíme polovinami vlašských ořechů. Necháme vychladnout a před podáváním krájíme na menší kostky.