Čokoládovo-ořechové kostky

Ingredience


Čokoláda na vaření 200 g
Cukr krupice 300 g
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 300 g
Mouka polohrubá 225 g
Ořechy vlašské 300 g
Rum 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
Pšeničná mouka hrubá 2 polévková lžíce
Tuk 30 g
Ořechy vlašské 1 hrst
Poleva čokoládová 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse rozetřeme změklé máslo a postupně přidáme cukr, vanilkový cukr a jedno po druhém vejce. Vše utřeme do pěny. Zlehka vmícháme mouku, mleté ořechy, nastrouhanou čokoládu a rum.
  2. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Po upečení má být těsto uvnitř ještě trochu měkké.
  3. Těsto ihned po upečení potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a ozdobíme polovinami vlašských ořechů. Necháme vychladnout a před podáváním krájíme na menší kostky.