Horká omáčka z červených mirabelek

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr třtinový 170 g
Cukr vanilka 1 kávová lžička
Hřebíček 3 ks
Mirabelky 500 g
Skořice celá 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červené mirabelky (slivoň mirabelka) omyjeme a dáme do kastrólu s troškou vody dusit.
  2. Přibližně po 8-10 minutách mirabelky změknou tak, že je přes drátěné síto s většími oky lehce propasírujeme do druhé nádoby s nepřilnavým dnem. Malé pecky nám zůstanou v sítu. Pak k mirabelkám přidáme cukr, vanilkový cukr, celou skořici, nastrouhanou citrónovou kůru z omytého citrónu (chemicky neošetřeného) a hřebíček. Znovu, za častého promíchání mirabelky dusíme dalších 10 minut.
  3. Vyjmeme koření, podle chuti přimícháme citrónovou šťávou (asi 1 lžíce). Je lahodně pikantní- sladkokyselá. Horkou omáčku nalijeme do nádoby na omáčku a hned ji použijeme.