Horká omáčka z červených mirabelek
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr třtinový |
170 g |
Cukr vanilka |
1 kávová lžička |
Hřebíček |
3 ks |
Mirabelky |
500 g |
Skořice celá |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Červené mirabelky (slivoň mirabelka) omyjeme a dáme do kastrólu s troškou vody dusit.
- Přibližně po 8-10 minutách mirabelky změknou tak, že je přes drátěné síto s většími oky lehce propasírujeme do druhé nádoby s nepřilnavým dnem. Malé pecky nám zůstanou v sítu. Pak k mirabelkám přidáme cukr, vanilkový cukr, celou skořici, nastrouhanou citrónovou kůru z omytého citrónu (chemicky neošetřeného) a hřebíček. Znovu, za častého promíchání mirabelky dusíme dalších 10 minut.
- Vyjmeme koření, podle chuti přimícháme citrónovou šťávou (asi 1 lžíce). Je lahodně pikantní- sladkokyselá. Horkou omáčku nalijeme do nádoby na omáčku a hned ji použijeme.