Bramborák se zelím v pekáči

Ingredience


Brambory 10 ks
Česnek 5 stroužek
Kmín celý 1 kávová lžička
Majoránka 1 kávová lžička
Mouka polohrubá 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Vyždímáme vodu, brambory dáme do mísy a smícháme s vejci, prolisovaným česnekem, ochutíme solí, majoránkou a kmínem a zahustíme moukou.
  2. Zelí nakrájíme nadrobno, spaříme vroucí vodou aby změklo a přimícháme k bramborovému těstu.
  3. Pekáček vyložíme pečicím papírem, naneseme bramborovou směs a pokapeme rozpuštěným sádlem.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180C 20-30min dozlatova.