Bramborák se zelím v pekáči
Ingredience
Brambory |
10 ks |
Česnek |
5 stroužek |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mouka polohrubá |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Vyždímáme vodu, brambory dáme do mísy a smícháme s vejci, prolisovaným česnekem, ochutíme solí, majoránkou a kmínem a zahustíme moukou.
- Zelí nakrájíme nadrobno, spaříme vroucí vodou aby změklo a přimícháme k bramborovému těstu.
- Pekáček vyložíme pečicím papírem, naneseme bramborovou směs a pokapeme rozpuštěným sádlem.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180C 20-30min dozlatova.