Čokoládovo-mandlové hvězdičky s citronovou glazurou

Ingredience


Čokoláda hořká 125 g
Cukr moučkový 100 g
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Mandle mleté 125 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Vejce slepičí 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 100 g
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pracovní ploše zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, mletými mandlemi, nastrouhanou čokoládou, studeným nakrájeným máslem a celým vejcem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme nejméně 1 hodinu v chladu.
  2. Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj hvězdičky, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.
  3. Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut - nesmí ztmavnout. Po upečení necháme vychladnout.
  4. V misce smícháme moučkový cukr s citronovou šťávou a vlažnou vodou na hladkou, nepříliš řídkou polevu.
  5. Vychladlé hvězdičky potřeme polevou a necháme zaschnout.