Čokoládovo-mandlové hvězdičky s citronovou glazurou
Ingredience
Čokoláda hořká |
125 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 kávová lžička |
Mandle mleté |
125 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
100 g |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Na pracovní ploše zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, mletými mandlemi, nastrouhanou čokoládou, studeným nakrájeným máslem a celým vejcem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme nejméně 1 hodinu v chladu.
- Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj hvězdičky, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.
- Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut - nesmí ztmavnout. Po upečení necháme vychladnout.
- V misce smícháme moučkový cukr s citronovou šťávou a vlažnou vodou na hladkou, nepříliš řídkou polevu.
- Vychladlé hvězdičky potřeme polevou a necháme zaschnout.