Perníčky s marcipánem

Ingredience


Amonium 1 kávová lžička
Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 175 g
Kandovaná citronová kůra 80 g
Kandovaná pomerančová kůra 80 g
Koření perníkové 1 kávová lžička
Mandle 150 g
Marcipánová hmota surová 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Oplatky pekařské 1 balení
Ořechy lískové 150 g
Poleva čokoládová 200 g
Rum 2 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 7 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Marcipán rozdrobíme a v míse promneme s cukrem. Postupně přidáme ke směsi bílky a vařečkou vše umícháme na hladkou hmotu. Potom zapracujeme mleté ořechy a nasucho opražené mleté mandle, perníkové koření, nastrouhanou citronovou kůru, kandovanou citronovou a pomerančovou kůru, mouku a nakonec amonium rozpuštěné v rumu.
  2. Vypracované těsto přikryjeme a necháme do druhého dne odpočinout v chladu.
  3. Kulaté pekařské oplatky o průměru 7cm rozložíme na plech. Z těsta pomocí dvou lžiček tvarujeme hrudky, které naneseme na oplatky a navlhčenými prsty uhladíme.
  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Po upečení a vychladnutí přesahující okraje oplatek odlomíme.
  5. Perníčky zdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou.