Perníčky s marcipánem
Ingredience
Amonium |
1 kávová lžička |
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
175 g |
Kandovaná citronová kůra |
80 g |
Kandovaná pomerančová kůra |
80 g |
Koření perníkové |
1 kávová lžička |
Mandle |
150 g |
Marcipánová hmota surová |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Oplatky pekařské |
1 balení |
Ořechy lískové |
150 g |
Poleva čokoládová |
200 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
7 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Marcipán rozdrobíme a v míse promneme s cukrem. Postupně přidáme ke směsi bílky a vařečkou vše umícháme na hladkou hmotu. Potom zapracujeme mleté ořechy a nasucho opražené mleté mandle, perníkové koření, nastrouhanou citronovou kůru, kandovanou citronovou a pomerančovou kůru, mouku a nakonec amonium rozpuštěné v rumu.
- Vypracované těsto přikryjeme a necháme do druhého dne odpočinout v chladu.
- Kulaté pekařské oplatky o průměru 7cm rozložíme na plech. Z těsta pomocí dvou lžiček tvarujeme hrudky, které naneseme na oplatky a navlhčenými prsty uhladíme.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Po upečení a vychladnutí přesahující okraje oplatek odlomíme.
- Perníčky zdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou.