Datlové makronky
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Čokoláda hořká |
50 g |
Datle |
150 g |
Kandovaná citronová kůra |
50 g |
Mandle plátky |
150 plátek |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V horké vodní lázni šleháme bílky s cukrem a citronovou šťávou asi 7 minut. Vznikne krémová hmota.
- Nádobu vyjmeme z lázně a dál šleháme do vychladnutí.
- Do vychladlé hmoty vmícháme mandlové lupínky, vypeckované, najemno nakrájené datle, nastrouhanou citronovou kůru, kandovanou citronovou kůru najemno nakrájenou a nakonec nasekanou čokoládu.
- Pomocí dvou lžiček tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem malé hrudky dostatečně daleko od sebe. Makronky pečeme v troubě vyhřáté na 150°C 30-40 minut. Mají mít světlou barvu, uprostřed mohou zůstat trochu měkké. Po upečení necháme makronky vychladnout.