Datlové makronky

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Citronová šťáva 2 kávová lžička
Čokoláda hořká 50 g
Datle 150 g
Kandovaná citronová kůra 50 g
Mandle plátky 150 plátek
Vaječný bílek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V horké vodní lázni šleháme bílky s cukrem a citronovou šťávou asi 7 minut. Vznikne krémová hmota.
  2. Nádobu vyjmeme z lázně a dál šleháme do vychladnutí.
  3. Do vychladlé hmoty vmícháme mandlové lupínky, vypeckované, najemno nakrájené datle, nastrouhanou citronovou kůru, kandovanou citronovou kůru najemno nakrájenou a nakonec nasekanou čokoládu.
  4. Pomocí dvou lžiček tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem malé hrudky dostatečně daleko od sebe. Makronky pečeme v troubě vyhřáté na 150°C 30-40 minut. Mají mít světlou barvu, uprostřed mohou zůstat trochu měkké. Po upečení necháme makronky vychladnout.