Pařížské řezy
Ingredience
Čokoláda hořká |
150 g |
Cukr moučkový |
150 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kakao - prášek |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
0.5 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Přivedeme k varu sladkou smetanu, žloutky a strouhanou čokoládu. Po vychladnutí vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků.
- Zbytek vajec ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do zhoustnutí.
- Po vychladnutí vmícháme mouku s rozpuštěným máslem a kakaem a nakonec vmícháme tuhý sníh.
- Těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme.
- Vychladlé rozpůlíme, první plát potřeme krémem, přiklopíme druhým a pocukrujeme.