Pařížské řezy

Ingredience


Čokoláda hořká 150 g
Cukr moučkový 150 g
Cukr vanilka 1 ks
Kakao - prášek 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hrubá 100 g
Smetana 12% (konzumní) 0.5 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přivedeme k varu sladkou smetanu, žloutky a strouhanou čokoládu. Po vychladnutí vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků.
  2. Zbytek vajec ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do zhoustnutí.
  3. Po vychladnutí vmícháme mouku s rozpuštěným máslem a kakaem a nakonec vmícháme tuhý sníh.
  4. Těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme.
  5. Vychladlé rozpůlíme, první plát potřeme krémem, přiklopíme druhým a pocukrujeme.