Tukožroutská polévka
Ingredience
Bujón zeleninový |
1 kostka |
Cibule |
6 ks |
Mrkev kořen |
1000 g |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná celá |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1.5 l |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné zelí a papriky nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka.
- Zeleninu dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla všechna zelenina ponořená a přivedeme k varu. Zvolna povaříme asi 10 minut.
- Potom přidáme kostku bujónu, vmícháme rajčata i s nálevem a vaříme ještě 20 minut.
- Nakonec polévku mírně osolíme a opepříme.