Tukožroutská polévka

Ingredience


Bujón zeleninový 1 kostka
Cibule 6 ks
Mrkev kořen 1000 g
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná celá 400 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1.5 l
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné zelí a papriky nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka.
  2. Zeleninu dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla všechna zelenina ponořená a přivedeme k varu. Zvolna povaříme asi 10 minut.
  3. Potom přidáme kostku bujónu, vmícháme rajčata i s nálevem a vaříme ještě 20 minut.
  4. Nakonec polévku mírně osolíme a opepříme.