Kuřecí roláda v srnčím hřbetu

Ingredience


Grilovací koření 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 600 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Salám Vysočina 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka uzená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa naklepeme, mírně osolíme, okořeníme mletou paprikou a grilovacím kořením.
  2. Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem. Na dno urovnáme polovinu připraveného masa. Na maso položíme plátky šunky, sýru, nakrájené papriky a natvrdo vařeného vejce. Vše zalijeme rozkvedlaným vejcem. Dále přidáme plátky salámu a přikryjeme zbylým masem, které na okrajích přimáčkneme, aby se spojilo s masem vespod formy.
  3. Roládu pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut, potom ji vyklopíme na plech a dopékáme v troubě ještě 15-20 minut.
  4. Před podáváním krájíme roládu na plátky.