Kuřecí roláda v srnčím hřbetu
Ingredience
Grilovací koření |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
600 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Salám Vysočina |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka uzená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Kuřecí prsa naklepeme, mírně osolíme, okořeníme mletou paprikou a grilovacím kořením.
- Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem. Na dno urovnáme polovinu připraveného masa. Na maso položíme plátky šunky, sýru, nakrájené papriky a natvrdo vařeného vejce. Vše zalijeme rozkvedlaným vejcem. Dále přidáme plátky salámu a přikryjeme zbylým masem, které na okrajích přimáčkneme, aby se spojilo s masem vespod formy.
- Roládu pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut, potom ji vyklopíme na plech a dopékáme v troubě ještě 15-20 minut.
- Před podáváním krájíme roládu na plátky.