Bábovka z polotekutého třeného těsta

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 250 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka polohrubá 500 g
Rum 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Tuk 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse třeme změklé máslo, dokud nezískáme tvárnou hmotu. Postupně přidáváme cukr, jedno po druhém vejce, špetku soli a vanilkový cukr. Vše utřeme do pěny. Potom střídavě vmícháme mouku a mléko. Nakonec můžeme přidat podle chuti rum. Hotové těsto by mělo snadno sjíždět z vařečky.
  2. Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
  3. Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.