Bábovka z tužšího třeného těsta
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Cukr vanilka |
1 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
50 ml |
Mouka polohrubá |
200 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Tuk |
30 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V míse třeme změklé máslo, dokud nezískáme tvárnou hmotu. Postupně přidáváme cukr, jedno po druhém vejce, špetku soli a vanilkový cukr. Vše utřeme do pěny. Potom střídavě vmícháme mouku a mléko. Nakonec můžeme přidat podle chuti rum. Hotové těsto je tužší, mělo by z vařečky padat v kusech.
- Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
- Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.