Bábovka z tužšího třeného těsta

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Cukr vanilka 1 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 50 ml
Mouka polohrubá 200 g
Rum 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Tuk 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse třeme změklé máslo, dokud nezískáme tvárnou hmotu. Postupně přidáváme cukr, jedno po druhém vejce, špetku soli a vanilkový cukr. Vše utřeme do pěny. Potom střídavě vmícháme mouku a mléko. Nakonec můžeme přidat podle chuti rum. Hotové těsto je tužší, mělo by z vařečky padat v kusech.
  2. Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
  3. Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.