Odpalované těsto na sladké pečivo

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli. Vsypeme všechnu mouku a mícháme, až vznikne hladké těsto. Důkladně mícháme vařečkou, aby se vytvořil z těsta knedlík a dno hrnce se pokrylo bílou vrstvou.
  2. Hrnec odstavíme z plotny, těsto dáme do mísy a necháme trochu vychladnout.
  3. Do těsta potom přidáme jedno po druhém vejce, každé vejce do těsta zamícháme a dobře zapracujeme. Mícháme tak dlouho, až vznikne tvárné těsto.
  4. Těsto dále zpracováváme podle zvoleného receptu.