Odpalované těsto na sladké pečivo
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- V hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli. Vsypeme všechnu mouku a mícháme, až vznikne hladké těsto. Důkladně mícháme vařečkou, aby se vytvořil z těsta knedlík a dno hrnce se pokrylo bílou vrstvou.
- Hrnec odstavíme z plotny, těsto dáme do mísy a necháme trochu vychladnout.
- Do těsta potom přidáme jedno po druhém vejce, každé vejce do těsta zamícháme a dobře zapracujeme. Mícháme tak dlouho, až vznikne tvárné těsto.
- Těsto dále zpracováváme podle zvoleného receptu.