Vinný šlehačkový krém
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
80 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 g |
Solamyl |
20 g |
Víno bílé |
250 ml |
Želatina bílá plátky |
6 plátek |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Plátky želatiny namočíme v misce s trochou studené vody.
- V kastrůlku na plotně mícháme škrob s cukrem, vínem a citronovou šťávou dohladka. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme z plotny.
- Do směsi přidáme vymačkanou želtainu a necháme ji rozpustit. Směs necháme vychladnout.
- Do tuhnoucí směsi vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.