Palačinky z litého těsta
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká |
200 g |
Olej rostlinný |
20 ml |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce, cukr, mléko a hladkou mouku řádně rozmixujeme na hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout.
- Pánev vymažeme olejem (vždy když je, pánev úplně suchá opět na ni kápneme trošku oleje – hned na poprvé nedáváme oleje silnou vrstvu) a necháme ji rozehřát. Po té na ni lijeme naběračkou těsto tak, aby byl celý povrch pánve zakrytý (pohybem pánve těstu pomůžeme se rozlít po celé vrstvě). Po opečení jedné strany palačinky, palačinku obrátíme na druhou stranu a opečeme ji do růžova.
- Palačinky můžeme plnit dle svého uvážení sladkými přísadami nebo je jen posypat cukrem.