Jemná buchta v chlebíčkové formě
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Cukr moučkový |
250 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka polohrubá |
125 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Solamyl |
125 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do krémově husté, ale nadýchané pěny. Vmícháme rum a nastrouhanou citronovou kůru.
- Smícháme mouku, prášek do pečiva a škrob. Směs prosejeme a několik lžic vmícháme do pěny. Zbylou směs postupně přidáváme do rozpuštěného vlažného másla, rozmícháme a zapracujeme do těsta.
- Těsto nalijeme do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 50-60 minut.
- Asi po 15 minutách pečení, když povrch mírně ztmavne, buchtu uprostřed podélně nakrojíme a dopečeme.
- Po upečení necháme z buchty odpařit vlhkost (asi 15 minut) a potom ji ve formě necháme částečně vychladnout.
- Buchtu potom vyjmeme z formy i s pečicím papírem a necháme na mřížce úplně vychladnout.
- Poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.