Jemná buchta v chlebíčkové formě

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Cukr moučkový 250 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 250 g
Mouka polohrubá 125 g
Rum 2 polévková lžíce
Solamyl 125 g
Vejce slepičí 4 ks
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do krémově husté, ale nadýchané pěny. Vmícháme rum a nastrouhanou citronovou kůru.
  2. Smícháme mouku, prášek do pečiva a škrob. Směs prosejeme a několik lžic vmícháme do pěny. Zbylou směs postupně přidáváme do rozpuštěného vlažného másla, rozmícháme a zapracujeme do těsta.
  3. Těsto nalijeme do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 50-60 minut.
  4. Asi po 15 minutách pečení, když povrch mírně ztmavne, buchtu uprostřed podélně nakrojíme a dopečeme.
  5. Po upečení necháme z buchty odpařit vlhkost (asi 15 minut) a potom ji ve formě necháme částečně vychladnout.
  6. Buchtu potom vyjmeme z formy i s pečicím papírem a necháme na mřížce úplně vychladnout.
  7. Poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.