Jemný čokoládový koláč s mandlemi

Ingredience


Čokoláda hořká 200 g
Cukr krupice 200 g
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mandle 100 g
Mandle mleté 100 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka polohrubá 75 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku necháme zvolna rozpustit za častého míchání máslo a nalámanou čokoládu. Přidáme cukr, vanilkový cukr a sůl. Vše mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí.
  2. Odstavíme z plotny a přidáme jedno po druhém vejce - směs pokaždé dobře promícháme. Nakonec vmícháme mleté mandle, nasekané mandle a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Těsto ihned nalijeme do kulaté formy o průměru 26cm vyložené pečicím papírem. Povrch těsta uhladíme.
  4. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-35 minut.
  5. Po upečení a odpaření vlhkosti koláč vyklopíme na mřížku a odstraníme pečicí papír. Po vychladnutí koláč hustě posypeme moučkovým cukrem.