Jemný čokoládový koláč s mandlemi
Ingredience
Čokoláda hořká |
200 g |
Cukr krupice |
200 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mandle |
100 g |
Mandle mleté |
100 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mouka polohrubá |
75 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V kastrůlku necháme zvolna rozpustit za častého míchání máslo a nalámanou čokoládu. Přidáme cukr, vanilkový cukr a sůl. Vše mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí.
- Odstavíme z plotny a přidáme jedno po druhém vejce - směs pokaždé dobře promícháme. Nakonec vmícháme mleté mandle, nasekané mandle a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Těsto ihned nalijeme do kulaté formy o průměru 26cm vyložené pečicím papírem. Povrch těsta uhladíme.
- Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-35 minut.
- Po upečení a odpaření vlhkosti koláč vyklopíme na mřížku a odstraníme pečicí papír. Po vychladnutí koláč hustě posypeme moučkovým cukrem.