Grilované lilky
Ingredience
Ančovičky konzervované |
50 g |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Kapary sterilované |
3 kávová lžička |
Lilek |
2 ks |
Olej olivový |
12 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
60 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky omyjeme, odstraníme stopky a nakrájíme na tenké, asi půl cm plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Naskládáme na vymaštěný plech, pokapeme olivovým olejem a v rozehřáté troubě grilujeme asi 10min. Po 5ti minutách lilky obrátíme.
- Mezitím omyjeme řapíky celeru a nakrájíme na kostičky. Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Ančovičky ve větší míse rozmačkáme vidličkou, přidáme citronovou šťávu a olej, celer, citronovou kůru, nasekanou petrželku, kapary a víno. Vše promícháme.
- Hotové lilky dáme do mísy, zalijeme omáčkou a necháme marinovat nejméně 4hodiny. Podáváme s pečivem.