Mandlové pusinky s citronovou polevou
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
200 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Kandovaná citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Mandle mleté |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Ze 4 bílků, špetky soli a z krupicového cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu zlehka vmícháme mleté mandle.
- Sněhem naplníme cukrářský sáček s trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem naneseme malé kopečky.
- Pusinky pečeme v troubě vyhřáté na 140°C 15-20 minut.
- V misce utřeme moučkový cukr s 1 bílkem a s citronovou šťávou.
- Připravenou polevou ozdobíme upečené, vychladlé pusinky. Polevu ihned posypeme kandovanou citronovou kůrou, nasekanou najemno. Cukroví necháme na mřížce do zaschnutí polevy.