Mandlové pusinky s citronovou polevou

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 200 g
Cukr moučkový 100 g
Kandovaná citronová kůra 1 polévková lžíce
Mandle mleté 100 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze 4 bílků, špetky soli a z krupicového cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu zlehka vmícháme mleté mandle.
  2. Sněhem naplníme cukrářský sáček s trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem naneseme malé kopečky.
  3. Pusinky pečeme v troubě vyhřáté na 140°C 15-20 minut.
  4. V misce utřeme moučkový cukr s 1 bílkem a s citronovou šťávou.
  5. Připravenou polevou ozdobíme upečené, vychladlé pusinky. Polevu ihned posypeme kandovanou citronovou kůrou, nasekanou najemno. Cukroví necháme na mřížce do zaschnutí polevy.