Perníkové kostky s lískovými oříšky

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Hřebíček mletý 1 špetka
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mandle mleté 200 g
Med včelí 500 g
Mléko plnotučné 6 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 700 g
Nové koření mleté 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 125 ml
Ořechy lískové 200 g
Skořice mletá 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku přivedeme téměř k varu med, cukr a olej. Odstavíme z plotny a směs necháme za občasného promíchání zchladnout.
  2. Mouku smíchanou s práškem do pečiva vsypeme do mísy, přidáme mleté mandle, koření, připravenou směs a vejce. Vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout.
  3. Těsto rukama rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch potřeme mlékem a posypeme nasekanými lískovými oříšky.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 40-45 minut.
  5. Po vychladnutí nakrájíme perník na kostky.