Perníkové kostky s lískovými oříšky
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mandle mleté |
200 g |
Med včelí |
500 g |
Mléko plnotučné |
6 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
700 g |
Nové koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
125 ml |
Ořechy lískové |
200 g |
Skořice mletá |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V kastrůlku přivedeme téměř k varu med, cukr a olej. Odstavíme z plotny a směs necháme za občasného promíchání zchladnout.
- Mouku smíchanou s práškem do pečiva vsypeme do mísy, přidáme mleté mandle, koření, připravenou směs a vejce. Vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout.
- Těsto rukama rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch potřeme mlékem a posypeme nasekanými lískovými oříšky.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 40-45 minut.
- Po vychladnutí nakrájíme perník na kostky.