Valašská skopová polévka
Ingredience
Brambory |
1 ks |
Celer bulvový |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby sušené |
1 hrst |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skopové maso přední |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Skopové maso nevykoštěné naporcujeme na větší kusy, asi jako na guláš a vaříme ve slané vodě do poloměkka.
- Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky, brambor na kostičky a přidáme i se sušenými houbami ke skopovému masu a dovaříme.
- Dochutíme drceným česnekem, solí a pepřem.