Kaše z mrkve, tuřínu a máslové tykve
Ingredience
Mrkev kořen |
250 g |
Tuřín |
250 g |
Tykev |
120 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očistíme, oloupeme a omyjeme mrkev, tuřín (lidově brukev) a kousek máslové tykve. Zeleninu pokrájíme na kousky a vložíme ji na síťku do hrnce - pařáčku s vařící vodou. Pod pokličkou zeleninu vaříme v páře 15 minut doměkka. Tykev z páry vyjmeme o několik minut dříve.
- Uvařenou zeleninu v mixéru rozmixujeme na kaši, společně s 2-3 lžícemi vody z hrnce, ve které se zelenina vařila, aby kaše byla jemná a hladká.
- Kaši si rozdělíme na 4 díly. Jednu čerstvou porci podáme dítěti mírně teplou i vychladlou. Ostatní porce zeleninové přesnídávky si dáme po vychladnutí do malých misek a zamrazíme je.