Kaše z mrkve, tuřínu a máslové tykve

Ingredience


Mrkev kořen 250 g
Tuřín 250 g
Tykev 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme, oloupeme a omyjeme mrkev, tuřín (lidově brukev) a kousek máslové tykve. Zeleninu pokrájíme na kousky a vložíme ji na síťku do hrnce - pařáčku s vařící vodou. Pod pokličkou zeleninu vaříme v páře 15 minut doměkka. Tykev z páry vyjmeme o několik minut dříve.
  2. Uvařenou zeleninu v mixéru rozmixujeme na kaši, společně s 2-3 lžícemi vody z hrnce, ve které se zelenina vařila, aby kaše byla jemná a hladká.
  3. Kaši si rozdělíme na 4 díly. Jednu čerstvou porci podáme dítěti mírně teplou i vychladlou. Ostatní porce zeleninové přesnídávky si dáme po vychladnutí do malých misek a zamrazíme je.