Osvěžující svačinka z melounu a jahod

Ingredience


Jahody zahradní 3 ks
Meloun Cantaloupe 0.5 ks
Rýže loupaná 1 polévková lžíce
Voda pitná 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jednu lžíci rýže dobře omyjeme, dáme ji do rendlíku, přilijeme 60-80ml vody, rýži přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu rýži uvaříme pod pokličkou doměkka. Vaříme ji min. 15 minut. Poté scedíme a necháme vychladnout.
  2. Sladký zralý meloun Cantaloupe omyjeme a rozkrojíme na 2 poloviny. Z jedné půlky vydlabeme semínka, meloun oloupeme a pokrájíme ho na kostky, které dáme do mixéru. Omyté jahody rozkrájíme na čtvrtky a dáme je též do mixéru, vše rozmixujeme. Melounové pyré zahustíme měkkou uvařenou rýži a hned podáváme.