Řezy opilý Izidor
Ingredience
Cukr moučkový |
180 g |
Mouka pšeničná hrubá |
60 g |
Ořechy vlašské |
60 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Cukr moučkový |
170 g |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
250 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Cukr moučkový |
200 g |
Ořechy vlašské |
200 g |
Rum |
150 ml |
Čokoláda na vaření |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Z bílků ušleháme sníh a postupně zašleháme žloutky, cukr, mouku a mleté ořechy.
- Těsto rozprostřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- Příprava 1. náplně: Žloutky utřeme s cukrem, máslem a kakaem. Náplň rozetřeme na upečený, vychladlý korpus.
- Příprava 2. náplně: Mleté ořechy smícháme s cukrem a rumem na pastu, kterou naneseme na 1. náplň.
- V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Polevou přelijeme moučník a necháme ztuhnout.
- Do podávání necháme v chladu, potom krájíme na řezy.