Řezy opilý Izidor

Ingredience


Cukr moučkový 180 g
Mouka pšeničná hrubá 60 g
Ořechy vlašské 60 g
Vejce slepičí 6 ks
Cukr moučkový 170 g
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 250 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Cukr moučkový 200 g
Ořechy vlašské 200 g
Rum 150 ml
Čokoláda na vaření 100 g
Máslo čerstvé 50 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků ušleháme sníh a postupně zašleháme žloutky, cukr, mouku a mleté ořechy.
  2. Těsto rozprostřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  3. Příprava 1. náplně: Žloutky utřeme s cukrem, máslem a kakaem. Náplň rozetřeme na upečený, vychladlý korpus.
  4. Příprava 2. náplně: Mleté ořechy smícháme s cukrem a rumem na pastu, kterou naneseme na 1. náplň.
  5. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Polevou přelijeme moučník a necháme ztuhnout.
  6. Do podávání necháme v chladu, potom krájíme na řezy.